Τιμητική συμμετοχή του Μητροπολίτη Μάνης σε Ιατρικό Συνέδριο στο Λιμένι

Το εσπέρας της Παρασκευής 25/9/20, κατόπιν τιμητικής προσκλήσεως εκ μέρους του Προέδρου του 5ου Επιστημονικού Forum, Παθολόγου – Ογκολόγου, Δ/ντου Γ’ Ογκολογικής Κλινικής του «Metropolitan Hospital» κ. Βασιλείου Μπαρμπούνη, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη στο Ξενοδοχείο «Limeni Village», όπου συνεκλήθη το Ε’ Συνέδριο Ογκολογίας με θέμα: «Ογκολογία, Quo Vadis; Η αγωνία του γιατρού μετά την πρώτη επιτυχία», και απηύθυνε χαιρετισμόν στους ιατρούς – συνέδρους.

Ο Σεβ. τόνισε στον χαιρετισμό του την αξία της ιατρικής επιστήμης και της συνεχούς μελέτης των νέων ιατρικών δεδομένων, ως επίσης υπογράμμισε ότι στην λέξη «αγωνία» κρύβεται η ανύστακτη μέριμνα του ιατρού για τον ασθενή του. Υπογράμμισε με έμφαση ότι η Εκκλησία ευλογεί την ιατρική πρόοδο και επιστήμη, αφού ο Θεός κατά το βιβλικό λόγο «έκτισε ιατρόν και έδωκε ανθρώποις επιστήμην». Πάντοτε δε προσεύχεται υπέρ της υγείας των ανθρώπων.

Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν με πολλή χαρά οι ιατροί – ογκολόγοι, οι οποίοι είχαν καταφθάσει κυρίως από την Αθήνα στο όμορφο Λιμένι. Στο συνέδριο παρέστη επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό και ο κ. Άγγελος Χρονάς, περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Μεσσηνίας και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη.

Διαβάστε ακόμα