Την Παναγία Παντάνασσα εόρτασε η Ι. Μητρόπολη Εδέσσης

Με αρχιερατική συγχοροστασία και θεία λειτουργία εορτάστηκε η σύναξη της ιεράς εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης κατά την οποία πανηγυρίζει η ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τα οποία εκόμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Κρήτης.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ. Ειρηναίος συγχοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχαν οι κληρικοί της συνοδείας του Θεοφιλεστάτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης καθώς και όλος ο ιερός κλήρος της πόλεως. Κατά το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας τόνισε ότι ο φόβος αποτελεί στοιχείο τελείως ξένο για τους Χριστιανούς, αφού ο Χριστός κατήργησε τον θάνατο.
Την ημέρα της εορτής λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας. Υπογράμμισε ότι αποτελεί μεγίστη βλασφημία να φοβάται κάποιος την Θεία Κοινωνία, που είναι το μυστήριος της Ζωής. Παλαιότερα οι πιστοί σε κάθε μεγάλο πειρασμό και επιδημία έτρεχαν στην μόνη καταφυγή τους, την Εκκλησία, στα άγια λείψανα και τις ιερές Εικόνες. Σήμερα βλέπει κανείς να συμβαίνει το αντίθετο, επειδή γίνεται προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός. Ο αληθινός όμως χριστιανός δεν πτοείται με τίποτε, διότι έχει μαζί του πάντοτε τον Χριστό, τον νικητή του θανάτου και του διαβόλου, τον οποίο μεταλαμβάνει στα Άγια Μυστήρια.

Στην εορτή μετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα