Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας της Φιλλανδίας στο Φανάρι

Με συνοδική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προσκλήθηκαν να προσέλθουν στο Φανάρι και οι τρεις Ιεράρχες της υπό την κανονική προστασία της Μητρός Εκκλησίας Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας Φιλλανδίας, δηλαδή ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Όουλου κ. Ηλίας, οι οποίοι και έφθασαν στην Πόλη συνοδευόμενοι από τον Ιερομόναχο κ. Δαμασκηνό Ξενοφωντινό, τον π. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον π. Μιχαήλ Sidoroff, τον Πρωτοδιάκονο κ.Ανδρέα Salminen και τον θεολόγο κ. Ελισαίο Heikkila.

Σήμερα, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος πέρυσι επισκέφθηκε δύο φορές την Εκκλησία Φιλλανδίας ως μέλος Πατριαρχικών Εξαρχιών, και του Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου δ.Γρηγορίου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στην Εκκλησία της Φιλλανδίας και πραγματοποιήθηκε εκτενής διάλογος, και στη συνέχεια οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς άκουσαν τις συμβουλές και τις προτροπές του Οικουμενικού Πατριάρχου, ώστε να επανέλθει η ειρήνη εντός της τοπικής αυτής Εκκλησίας, για την απρόσκοπτη συνέχιση της ανοδικής της πορείας.

Αύριο, Τρίτη, οι τρεις Φιλλανδοί Αρχιερείς θα κληθούν να παρακαθήσουν στην πρωϊνή συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιήσει τις τριήμερες εργασίες της του μηνός Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευρυχωρία και μπορούν να τηρηθούν ευκολότερα οι αποφάσεις των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

 

Διαβάστε ακόμα