Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Συμπολιούχο Λαγκαδά Άγιο Νέστορα

Με κάθε επισημότητα αλλά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων αρχών υγειονομικά μέτρα, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νέστορος του Μεγαλομάρτυρος, του και Συμπολιούχου της πόλεως και των Ελευθερίων της περιοχής, εκ του τον Οθωμανικού Ζυγού στις 27.10.1912 και της Γερμανικής κατοχής στις 27.10.1944.

Το Εσπέρας της 26ης Οκτωβρίου ε.έ., αρχικώς πραγματοποιήθηκε η μεταφορά αποτμήματος του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Νέστορα, το οποίο και φυλάσσεται εις την Ιερά Μητρόπολη και εν συνεχεία τελέσθηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια του Ιεράς Ακολουθίας παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής και Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, ενώ του εσπερινούς Ψαλμούς της εορτής απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο η παιδική βυζαντινή χορωδία της Ακαδημίας Ψαλτικής «Ειρμός» υπό την άριστη διεύθυνση του χοράρχη αυτής κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της διπλής εορτής για την πόλη του Λαγκαδά θα κορυφωθούν αύριο Τρίτη, 27 Οκτωβρίου εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, με την τέλεση της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την Επίσημη Δοξολογία επί τῇ διπλή απελευθερώσει της πόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Διαβάστε ακόμα