Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη

Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Τρίπολης. 

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος πρωτίστως αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου, τονίζοντας ότι η πίστη του στον Χριστό τον βοήθησε να ξεπεράσει τον ανθρώπινο φόβο και να μαρτυρήσει για Αυτόν. Στη συνέχεια, μετέφερε προς τους πιστούς διδαχές Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο φόβος ομοιάζει με μέθη και στερεί από τον άνθρωπο την ελπίδα, ενώ ταυτόχρονα μεγαλοποιεί τα γεγονότα γιατί ο άνθρωπος έχει ένοχη συνείδηση.  “Αιτία του φόβου αποτελούν η ασέβεια και η υποταγή στην αμαρτία και οδηγούν στον πνευματικό θάνατο” τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ευχήθηκε η ζωή των ανθρώπων να είναι σύμφωνη με τις εντολές του Θεού, ώστε να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες που προκύπτουν χωρίς φόβο. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τηρώντας  τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας,  για να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα