Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Η εορτή της Αγίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Την ημέρα αυτή τιμάται η επέτειος από την θεμελίωση του ναού, αλλά και η από 24ετίας χειροτονία του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Έτσι, τελέστηκε το πρωί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Πλήθος ιερέων της Μητροπόλεως συλλειτούργησαν στην εορταστική αυτή ακολουθία, ενώ συμπροσευχόμενος βρέθηκε ο Γέροντας Στέφανος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Δρυοβούνου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δι’ ολίγον για την τιμωμένη αγία και ευχήθηκε οι πρεσβείες της να σκεπάζουν όλους. Ευχαρίστησε δε και τους παρευρισκομένους για τις ευχές για την τόσο σημαντική γι΄ αυτόν ημέρα, αλλά και για τον κάθε ιερέα, αφού κατά το παράγγελμα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κάθε ιερέας οφείλει να τιμά με Λειτουργία την επέτειο της ημέρας της χειροτονίας του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε ακόμα