Η Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Το εσπέρας της 23ης Οκτωβρίου ε.έ., ετελέσθη μέσα σε κλίμα κατανύξεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, η Ακολουθία του Όρθρου και των Εγκωμίων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, εις τον φερώνυμο Ιερό ενοριακό Ναό της περιοχής της Χρυσαυγής Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της συγκινητικής αυτής Ακολουθίας, εκόμισθη υπό του Σεβασμιωτάτου απότμημα του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο και ετοποθετήθη εις το μέσον του Ναού.

Στην εσπερινή του ομιλία και απευθυνόμενος προς τους Πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, περί του Χριστομίμητου Βίου του Μεγαλομάρτυρος, κάνοντας αναφορά στην καθιέρωση της λεγομένης Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου, στους υπέροχους ύμνους που ακούγονται αυτή την περίοδο (έργο του Αγίου Συμεώνος Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης), και στους λόγους όπου καθιερώθηκε αυτός ο εορτολογικός κύκλος που περιέβαλλε την εορτή του μάρτυρος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα Πολιουχικά Θαύματα του Αγίου καθώς επίσης χαρακτήρισε τον Άγιο Δημήτριο παράδειγμα για τους νέους, ο οποίος δίδασκε ως Κατηχητής, χωρίς φόβο αλλά με δύναμη ζωής και θάρρος, την αληθινή του Πίστη και την Αγάπη του προς τον Κύριο. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα