Κατανυκτική Αγρυπνία για τους Αγίους της Αθήνας

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου προς Δευτέρα 12 Οκτωβρίου,  Ιερά Αγρυπνία μετά αρτοκλασίας  τη σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου Β΄ επί  τη εορτή της Συνάξεως των εν Αθήναις Αγίων, στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι του Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Την  Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο  Πανοσ. Αρχιμ.  π. Θεολόγος Αλεξανδράκης,   Αναπληρωτής Διευθυντής  του Ιδρύματος  Ποιμαντικής Επιμορφώσεως,  συλλειτουργούντος  του Παν. Αρχιμ. π.  Μιχαήλ Σταθάκη,  συνεργάτη του Ι.Π.Ε.

Στο κήρυγμα του ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης  τόνισε την ανάγκη να γίνουν ευρέως  γνωστά  ο Βίος και η ιδιαίτερη προσφορά των Αγίων της Αθήνας διαχρονικά στην πόλη και τους κατοίκους της  , αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο, ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας  και φτάνοντας έως τους σύγχρονους Αγίους.  Στη συνέχεια ο π. Θεολόγος ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως  τιμώντας  τους Αγίους  των Αθηνών, βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης  εκπαιδευτικού προγράμματος  με τίτλο:  « Οι Άγιοι των Αθηνών. Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στην σύγχρονη κοινωνία» .

Το εκπαιδευτικό υλικό που θα παραχθεί θα τεθεί στη διάθεση των κληρικών της Ι.Α.Α, των λαϊκών  στελεχών, αλλά και των παιδιών κάθε κατηχητικής βαθμίδας  ώστε να γνωρίσουν τον τεράστιο πλούτο της  τοπικής  μας Αγιολογίας.

Στο τέλος της  Θ. Λειτουργίας , τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων  υπέρ της απελευθερώσεως  της πόλης από τον ζυγό της γερμανικής κατοχής, μιας και η 12η Οκτωβρίου είναι η μέρα της γιορτής των Ελευθερίων της Αθήνας  μετά από 1.625 ημέρες υποδούλωσης στο ναζισμό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , προσφέρθηκε  πλούσιο κέρασμα στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου  μέσα στην εκλεπτυσμένη ομορφιά της Αθηναϊκής  νύχτας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα