Λάμπρος εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Ελβετία Βύρωνος

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες Ακολουθίες επι τη μνήμη του Προστάτου της Ενορίας μας .

Το πρωί της 26ης  του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία .

Στον Όρθρο χοροστάτησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ Δανιήλ , ο οποίος και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Παρέστησαν συλλειτουργούντες ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλινικος Νικολάου , Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεώς μας καθώς και κληρικοί  από το λεκανοπέδιο Αττικής .

Ευθύς μετά το ιερό Ευαγγέλιο ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ , αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή , όπου τόνισε και σχολίασε το  Κυριακό λόγιο «ει έμε έδιωξαν και υμας διώξουσι, ουκ εστι δούλος μείζων του κυρίου αυτού» , παραθέτοντας την ξεχωριστή ερμηνεία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστομου .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ,τέλεσε ειδική δέηση για την πανδημία.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος 

Προϊσταμενος του Ι. Ναού μας , π. Χριστοδουλος Κοτσίφης ,προσφώνησε εορτίως και επετειακώς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την  Ενθρόνιση στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα και ώρα 18:00 εψάλη προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π.Καλλινίκου Νικολάου, ο Μεθέορτος Εσπερινός μετά Παρακλησεως προς τον Άγιο Δημήτριο καθώς και τα Εγκώμια του Αγίου .

Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού μας κ. Χρήστου Σπατιώτη και του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριαδος Βύρωνος κ. Αντωνίου Κακολύρη.

Αύριο 27 Οκτωβρίου ώρα 18:00 θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός και εν συνεχεία ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Παρηγορητρίας  ενώ η προγραμματισμένη Αγρυπνία, ΔΕ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ λόγω των νέων μέτρων .

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 7:00 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία επι τη Εθνική Επετείω . Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο εις ιασιν ψυχών και σωμάτων και έτσι θα λήξουν τα «ΙΗ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020».

Τέλος , η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιερας Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας , τελείται καθημερινά στις 11:00 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα .

 

 

Διαβάστε ακόμα