Οι Γαργαλιάνοι εόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως, πολύ πιο λιτά, τίμησαν οι Γαργαλιάνοι τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, όπου φέτος έγινε με αποστάσεις και μέτρα προστασίας, ενώ δεν έγινε και η καθιερωμένη λιτανεία.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και όχι μόνο, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αντώνη Βλάχος, Νίκος Φρούσος και Δημήτρης Στριμπάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Στάθης Ανδρινόπουλος και Χάιδω Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μάγδα Καμπύλη – Ανδρινοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Γιάννης Αδρακτάς, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κων/νος Γεωργακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων Άκης Κατρίτσης κ.α.

 

gargalianoionline.gr

Διαβάστε ακόμα