Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2020.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς  της τοπικής μας Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας

Μεταξύ των προσκυνητών, συμμετείχαν στην πανήγυρη ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και ο Πρόεδρος των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών κ. Σπύρος Ραπτάκης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Στην Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ευχήθηκε εόρτια σε όλους του παρισταμένους και ευχαρίστησε την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μοναχή Χριστοδούλη, η οποία, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών και φίλων της Ιεράς Μονής, προετοίμασα την Ιερά Πανήγυρη.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Κωνσταντίνος Κούκουρας

 

 

Διαβάστε ακόμα