Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και διεργασίες για τη διαδοχή

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, για 6η ημέρα, μετά το σοβαρότατο αναπνευστικό πρόβλημα που παρουσίασε τα ξημερώματα της Κυριακής. Έχει ήδη γίνει προσπάθεια αφύπνισης, όμως η μηχανική υποστήριξη παραμένει επιβεβλημένη. Την ίδια ώρα συγκινεί η απέραντη αγάπη εκατοντάδων πιστών προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου κ. κ. Ειρηναίου.

Εν τω μεταξύ, με σεβασμό στην κατάσταση και με τη δέουσα διακριτικότητα, έχουν ξεκινήσει κάποιες διεργασίες για τη διαδοχή στην κεφαλή της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, τρεις είναι οι Μητροπολίτες που φέρονται ως οι επικρατέστεροι στην κούρσα της διαδοχής, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξει και τέταρτη ισχυρή υποψηφιότητα αν και στην παρούσα φάση εμφανίζει υποτονικό ενδιαφέρον στο θέμα της εκλογής. Φυσικά και την τελική επιλογή θα έχει ο Πατριάρχης, όμως, όπως σημειώνουν, ο Μητροπολίτης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο δύσκολα θα αγνοήσει ο Παναγιότατος.

Την Τρίτη, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ τις επόμενες ημέρες στο Φανάρι θα βρεθεί και ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου και Καστελίου κ. Ανδρέας, ο οποίος αποτελεί μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για το νέο εξάμηνο μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021.

 

cretalive.gr

Διαβάστε ακόμα