Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο στη Λάρισα

Τρισάγιο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιταλίας ήταν εκείνος που, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διαπραγματεύτηκε, επί μακρόν και επιμόνως, με την ρωμαιοκαθολική επισκοπή του Ουρμπίνο, Sant’Angelo in Vado, προκειμένου η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης να αποκτήσει το τιμαλφέστατο ιερό κειμήλιο εκ του Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, το οποίο έκτοτε φυλάσσεται στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου, προς διηνεκή αγιασμό του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της θεσσαλικής πρωτευούσης.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που εκόμισε στη Λάρισα το ιερό Λείψανο, καθώς και το πολύτιμο άγιο Μύρο εκ του τάφου του Αγίου Νικολάου, τα οποία με ξεχωριστές τιμές, ο ιερός Κλήρος, οι Αρχές και ο λαός της Λάρισας, υποδέχθηκαν στην πλατεία Νομαρχίας, ενώπιον της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 19 Μαΐου 2016 και τα επέδωσε στα χέρια του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα