Βραδινή Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Το εσπέρας της 30ης Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  κ.κ. Ανθίμου, προεξήρχε της βραδινής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετέλεσθη εις τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Τον Σεβασμιώτατο κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής Ακολουθίας πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι, ενώ παράλληλα συνεχίζονταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, το Προσκύνημα του αντιγράφου της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας και των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στη σύντομη ομιλία του, προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις και ημέρες που βιώνει η Πατρίδα μας λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων ότι «ο Άγιος Δημήτριος, πάντοτε υπήρξε, βοηθός, προστάτης και παρηγοριά, δίδοντας με το αγίασμα του Μύρου και του Μαρτυρίου του, την θεραπεία σε αυτούς που προσέρχονταν με Πίστη και Ελπίδα».

  Εν συνεχεία του λόγου του μνημόνευσε την μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ενώ αναφέρθηκε και στον αδόκητο σημερινό χαμό των δύο μαθητών του καταστροφικού σεισμού στην Νήσο Σάμο, εκφράζοντας την λύπη του και ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους, δίδοντας στους οικείους τους δύναμη και κουράγιο.

Καταλήγοντας εξέφρασε εκ μέσης καρδίας λόγους ευχαριστίας προς τον οικείο Ποιμενάρχη για την ευλογία που του παρείχε, ώστε όλες αυτές τις ημέρες να λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις, ενώ συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο του ως άνω Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πέτικα και τους συνεφημέριους του, για τη φιλοξενία και την πρόσκληση που του απηύθυναν καθώς επίσης και για την κατά πάντα άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, παρόλο τις πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο τόπος μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Διαβάστε ακόμα