Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Χαραλάμπους στην Καλαμάτα

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Η λειψανοθήκη, η φέρουσα το τίμιο απότμημα,  εναποτέθηκε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου,  όπου και  ακολούθησε η τέλεση ευχαριστηριακής Δοξολογίας επί τη υποδοχή της Τιμίας Κάρας και προς ενίσχυση του δοκιμαζομένου λαού μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε την μεγάλη ευλογία από την έλευση της Τιμίας Κάρας, λέγοντας ότι η παρουσία των λειψάνων των Αγίων, στη ζωή της Εκκλησίας μας,  ενισχύει και ενδυναμώνει την πίστη του λαού με το Σωτήρα Χριστό, την οποία δεν μπορεί να αμαυρώσει ποτέ και κανένας.

Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και τους συνεφημερίους του για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του προσκυνήματος.

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin