Εκοιμήθη 47χρονη μοναχή από κορονοϊό στην Αλεξανδρούπολη

Νέα στοιχεία για την μοναχή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έφυγε από ζωή τις προηγούμενες ώρες, καθώς και για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μετά από τους σχετικούς ελέγχους, έγιναν γνωστά μέσα στην Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 47χρονη μοναχή, που είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων, παρουσίασε αρχικά λίγο πυρετό, ωστόσο ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες!

Εκτός από αυτή, θετικά βρέθηκαν άλλα 24 άτομα που ζουν στον ίδιιο χώρο, τα οποία συμμετείχαν στο μάζεμα της ελιάς της μονής της Παναγίας του Έβρου, δραστηριότητα που, κατά τα φαινόμενα, προκάλεσε τη μεγάλη διασπορά.

Στο μοναστήρι μένουν, συνολικά, 50 μοναχές, ενώ στο μάζεμα των ελιών συμμετείχαν και εργάτες πιθανόν ασυμπτωματικοί που ανέλαβαν μαζί με τις μοναχές την συγκομιδή και συνέβαλαν στην γρήγορη μεταφορά του ιού. Οι θετικές στοον ιό μοναχές έχουν απομονωθεί στα κελιά τους, ενώ οι περισσότερες είναι ασυμπτωματικές.

Ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, μετά από τεστ ανίχνευσης, εμφανίσθηκαν θετικά κρούσματα σε μοναχές. Τέθηκαν όλες σε ιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση και δόθηκαν οδηγίες βάσει των πρωτοκόλλων.

Σήμερα καταγράφηκε αιφνίδιος θάνατος μοναχής, η οποία ξαφνικά παρουσίασε συμπτώματα που οδήγησαν σε καρδιακή ανακοπή και πνευμονική εμβολή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα