H 154η Επέτειος της Αρκαδικής Εθελουσίας στην Ι. Μονή Αρκαδίου

Βιντεοστιγμιότυπα από τον εορτασμό της 154ης Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας (1866-2020), την 8η Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου.

Εφέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή αρχών και κοινού.

Συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, μετά την επιβολή των έκτακτων μέτρων, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο εορτασμού της Αρκαδικής Εθελοθυσίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αρκαδίου Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Ευγενίου, χωρίς την παρουσία αρχών και πολιτών.

H Επέτειος της Αρκαδικής Εθελοθυσίας έχει ιδιαίτερη αξία για τον τόπο μας αφού αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που ανέδειξε το μεγαλείο της κρητικής ψυχής και έγινε σύμβολο ελευθερίας, ηρωισμού και αυτοθυσίας σε όλο τον κόσμο.

Η ματαίωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 154η επετείου του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες συντοπίτες μας, που μας  κάνουν περήφανους για την ιστορία του τόπου μας και την καταγωγή μας.”

Διαβάστε ακόμα