Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος τίμησε τον Προστάτη του Πατριαρχείου Άγιο Νεκτάριο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2020, η μνήμη του προστάτου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως (8/11/1920 – 8/11/2020), στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου εκεί ο Άγιος Νεκτάριος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Πρεσβυτέρου.

Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ συμπροσευχόμενος από του Ιερού βήματος ευρίσκετο η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´. 

Να σημειωθεί πως εφέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και για τον λόγο αυτό, ο Μακαριώτατος πατρικώς παρήγγειλε πρός όλα τά μέλη της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να διοργανώσουν τιμητικές εκδηλώσεις πρός τιμήν του Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου. Παρότι οι εορτασμοί ήτανε ταπεινοί, λόγω της πανδημίας, δεν υστερούσαν σε αίγλη και μεγαλοπρέπεια. 

Προ της απολύσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, απηύθυνε τον εορταστικό λόγο της ημέρας προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. 

Η Α. Θειοτάτη Μακαριότης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου, την υπομονή του και το σπουδαίο έργο που άφησε ως ιερά παρακαταθήκη. 

Με ιδιαίτερη δε συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό, για την ευτυχή και ευλογημένη συγκυρία να συμπίπτει ο εκατοστός εορτασμός του Αγίου, επί των ημερών της πατριαρχίας Του και τον παρακάλεσε θερμώς, να μην παύσει να πρεσβεύει στο Φιλεύσπλαχνο Κύριο για το πλήρωμα της Εκκλησίας. 

Κλείνοντας τον λόγο του κι αφού ευχήθηκε για την ταχεία εξάλειψη του κορονοϊού, μετέφερε ως πνευματικό βάλσαμο παρηγορίας στις ψυχές τον χριστιανών, τις διαχρονικές συμβουλές του Ιερού Πατρός.

Διαβάστε ακόμα