Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος κατέχει το πρωτείο στην εμπιστοσύνη των Ουκρανών

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Razumkov, η οποία δημοσιεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020, το 44,3% των πολιτών εμπιστεύονται τον Αρχηγό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των ηγετών Ουκρανικών Εκκλησιών. Ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στο Primate of the PCU παρατηρείται σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας (Δυτικά – 68,3%, Κέντρο – 44,4%, Νότια – 38,2%, Ανατολή – 25%), καθώς και μεταξύ εκπροσώπων των πιστών όλων των μεγάλων κοινοτήτων – PCU – 83,2%, UGCC – 70,8%, ROCvU – 38%).

Πρέπει να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις, το Primate of the PCU ηγείται της βαθμολογίας εμπιστοσύνης των Ουκρανών στους ιεράρχες των Εκκλησιών στην Ουκρανία. Μεταξύ εκείνων που ανήκουν στην PCU, το 83,2% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται το Primate.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το Κέντρο Razumkov το 2020:

• ο αριθμός των πιστών της PCU για το έτος αυξήθηκε κατά το ένα τρίτο μεταξύ εκείνων που αναγνωρίζονται ως Ορθόδοξοι – από 20% το 2019. έως και 30% το 2020
• τα δύο τρίτα των Ουκρανών πολιτών (63,7%) υποστηρίζουν τη σκοπιμότητα της εισαγωγής του ινστιτούτου στρατιωτικής ικανότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, η Εκκλησία συνεχίζει να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στο επίπεδο της εμπιστοσύνης του κοινού μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών (μαζί με εθελοντικές οργανώσεις και τις Ένοπλες Δυνάμεις).

 

* Έρευνα “ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2000-2020.” διεξήχθη από το Κέντρο Razumkov από 1 έως 8 Οκτωβρίου 2020. με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ουκρανία. 

Η μελέτη διεξήχθη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, εκτός από την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και τις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. 

2.020 ερωτηθέντες ηλικίας 18 ετών και άνω πήραν συνέντευξη.

Λεπτομέρειες: https://razumkov.org.ua/uploads/article/2020_religiya.pdf

 

Πηγή

Διαβάστε ακόμα