Προς κορωνοδιακινητές…

Του Αρχιμ. Τιμοθέου Γεωργίου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαροκόπου Καλλιθέας 

Θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο μόνο: Γαλλία: 932, Ιταλία: 550, Πολωνία: 419, Ισπανία: 308, Γερμανία: 218, Ρουμανία: 174, Βέλγιο: 133, Τσεχία: 104, Ουγγαρία: 99, Ολλανδία: 89, Πορτογαλία: 69…… Ελλάδα: 38.) – Θάνατοι από γρίπη στην Ελλάδα τα τελευταία 10 έτη: 1.158 Θάνατοι από Covid-19 στην Ελλάδα τους τελευταίους 8 μήνες: 1.106      71 Νεκροί σήμερα

Ανάμεσα τους, μητροπολίτες,γιατροί, άνθρωποι αξιόλογοι από όλους τους χώρους… Πόση θλίψη, μα περισσότερη απογοήτευση για εκείνους που κάνουν ότι δεν βλέπουν, που δεν τολμούν να ανοίξουν ούτε μάτια ούτε αυτιά για να δουν τι συμβαίνει, για τους οπαδούς των   θεωριών συνομωσίας. Κύριοι, κρατήστε τις τόσο επιστημονικές απόψεις για τον εαυτό σας και μη προκαλείτε άλλο με γελοίες αναρτήσεις. «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδετε….μέχρι να χτυπήσει το θανατικό και τη δική σας πόρτα, γιατί τότε δεν θα άδετε. Τούτη την ώρα τι να τα κάνουμε τα post μεταμέλειας και τα “εντάξει δεν είπαμε ότι δεν υπάρχει ε, δείξτε προσοχή” αφού μέχρι πριν λίγες ημέρες κάνατε ξιπασμένους αστεϊσμούς. Διερωτώμαι που εξαφανισθήκατε μαζί με το έτσι και αλλιώς ανύπαρκτο κοινωνικό σας “εγώ”΄;

Επιδείξτε πια τον ελάχιστο σεβασμό στα θύματα της πανδημίας, σε όσους δίνουν καθημερινά μάχη στην πρώτη γραμμή όλων των υγειονομικών μονάδων, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καταρρέει (και που αν αρρωστήσετε θα το χρειαστείτε και εσείς με τη σειρά σας) πολλοί εξ αυτών κόλλησαν πάνω στο καθήκον τους (και αυτοί και οι οικογένειές τους) και ήδη άλλοι ιατροί είναι πλέον διασωληνωμένοι, για να μπορείτε να κάθεστε εσείς στην άνεση του σαλονιού σας και να στέλνετε δημοσιεύσεις του τύπου: «Έλα μωρέ…μια απλή γρίπη είναι». Κύριοι όταν δεν ελεγχόμαστε, αναλαμβάνει ο ίδιος ο covid-19 να μας παιδαγωγήσει εννοείται όπως ξέρει ο ίδιος, με σκληρότερο τρόπο. Να σας θυμίσω κάποιους “παντοδύναμους” (Τζόνσον και Τραμπ) και τις δηλώσεις τους πριν νοσήσουν αλλά και μετά.  Ως απείθαρχοι κορωνοδιακινητές υποτιμήσατε τον ϊό, νομίσατε ότι θα κάνει διακρίσεις και θα σας χαριστεί, λαμβάνετε τώρα  μαθήματά ζωής, αλλά νοσήσατε και από τον εξίσου μεταδοτικό με τον κόβιντ ϊό της βλακείας, που σας έχει προσβάλει με εμφανή συμπτώματα όπως λέειεύστοχα ο Σεβαστός μου π. Εφραίμ Τριανταφυλόπουλος : “περισσὴς μαγκιάς”, “μεταβαλλόσαστε σε περιφερόμενα βλήματα διασποράς τοῦ ιού”. Ὁ θάνατος πολλών θὰ βαρύνει όλους μας. Τὸ “βλήμματα” ἐννοείστε το καὶ σὰν ἐπιθετικὴ κάψουλα μόλυνσης, αλλὰ και σὰν βλακεία». Αν τυχόν ξεπεραστεί η κρίση, από δω και στο εξής θα μπορούσατε να επιδεικνύετε κάτι πολύ καλύτερο από την έλλειψη σύνεσης, φρόνησης και πρόληψης που κάνατε ως τώρα. Ίσως ο καιρός είναι ώριμος για να αποκτήσετε κάτι άγνωστο πλην χρήσιμο σε εσάς, που ονομάζεται ενσυναίσθηση, κοινωνική έγνοια για τους γέροντες πατεράδες σας, τις ηλικιωμένες μανάδες μας για το υγειονομικό μας προσωπικό που υποβάλετε σε τέτοια δοκιμασία. Μην μας βάζετε πια σε θυμό με την ασύδοτη και ανώριμη συμπεριφορά σας και μην προβάλετε πάνω μας τα σκοτάδια της αγνωσίας σας και ημιμάθειάς, τα κόμπλεξ της μη αποδοχής του κινδύνου, και το φόβο μην τυχόν νοσήσετε οι ίδιοι.

Πόσο πιο τραγικά δηλαδή πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα για ν’ ανοίξετε επιτέλους τα μάτια σας και τ’ αυτιά σας, πέρα από τα όρια του τρομαγμένου μικρόκοσμού σας στη «φοβερά του λοιμού απειλή» που αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη, τον αόρατο εχθρό με τα τόσα εμφανή θύματα; Επιτέλους θα σας πρότεινα να αποφύγετε να απευθύνετε την φαρισαϊκή προσευχή σας σε έναν από μηχανής θεό για να προστατέψει την πολύτιμη υγειά σας, στην οποία είστε αγκιστρωμένοι, γιατί δεν πρόκειται να εισακουστεί. Ίσως αν έχετε το παραμικρό ίχνος χριστιανικής αυτοσυνειδησίας να σκεφτείτε ότι δεν νομιμοποιείστε να δοκιμάζετε τον Θεό, στο βαθμό που εσείς οι ίδιοι “ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε” δηλαδή ούτε το ελάχιστο δεν κάνατε για την προστασία των ελαχίστων ευπαθών ομάδων, με τους οποίους μην ξεχνάτε ότι ο Χριστός ταύτισε τον Ευατό Του.

Αρκετά πια με τις τόσο ευφάνταστες αλλά ψεύτικες ιστορίες συνωμοσίας σας. Δυστυχώς κοστίζουν πολύτιμες και αληθινές ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε ακόμα