Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας

Με αφορμή την κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, η Ιερή Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποίησε σύνοδο στις 20 Νοεμβρίου 2020 στο Σερβικό Πατριαρχείο στο Βελιγράδι και έλαβε αποφάσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε τέτοιες καταστάσεις.

Ελήφθη η απόφαση ότι η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων αναλαμβάνει τα πατριαρχικά καθήκοντα σύμφωνα με το Άρθρο 62 του Συντάγματος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ότι η Ιερά Σύνοδος θα προεδρεύεται από τον Μητροπολίτη Νταμπρό-Βοσνίας έως την εκλογή νέου Σέρβου Πατριάρχη. Χρυσόστομος.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων εξέλεξε τον Επίσκοπο Δαμπροβοσνίας ως διαχειριστή της κενής Αρχιεπισκοπής του Βελιγραδίου και του Κάρλοβατς. Ο Ιωάννης σύμφωνα με το άρθρο 70 του Συντάγματος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η σορός Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου θα εκτίθεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της Ιεράς Λειτουργίας την ημέρα της γιορτής του Καθεδρικού Ναού, στις 21 Νοεμβρίου 2020, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ, όπου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν. με τον ευλογημένο Πατριάρχη.

Η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ, ξεκινώντας στις 9 π.μ. 

Διαβάστε ακόμα