Το Πατριαρχείο Σερβίας διαψεύδει την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου

Σύγχυση δημιουργήθηκε, με δημοσιεύματα των Σερβικών ΜΜΕ, για την κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου. 

Το Πατριαρχείο Σερβίας με επίσημη ανακοίνωση διαψεύσει την είδηση αυτή και επισημαίνει το πρωινό σημερινό ανακοινωθέν της. 

Ακολουθεί το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου που διαψεύδει την είδηση περί κοιμήσεως του Πατριάρχη:

Με την ευκαιρία ψευδών ειδήσεων σχετικά με την εικαζόμενη ανάπαυση της Αυτού Αγιότητας, ο Σέρβος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών που φροντίζουν την υγεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί. 

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση ολόκληρου του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης που θα μπορούσαν να εμπιστευθούν σε κάποιο βαθμό, να είναι εξαιρετικά ανεύθυνα και ανήθικα. 

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών και στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.    

Υπηρεσία πληροφόρησης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαβάστε ακόμα