Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως σήμερα Τετάρτη 30/12/2020 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τίμιου Σταυρού Χολαργού – Παπάγου η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργιά μετά της εις Διάκονον Χειροτονίας του π. Παναγιώτου Καραγιάννη από τον Ιερουργούντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο – Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αδεία και Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄.

Ο νεοχειροτονηθείς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Διακονεί ως Κατηχητής και Μέλος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελ. Βενιζέλου – Πολυγώνου τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Προσήλθε στο Ιερό Μυστήριο με τη πνευματική συμμαρτυρία του π. Δημητρίου Κρασσά.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Παναγιώτης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί. Επισήμανε επίσης τον λόγο του Γέροντά του που τον συνοδεύει πάντα, ότι «Ο Κύριος στέλνει ανθρώπους στην πορεία της ζωής μας για να μας οδηγήσουν και να δείξουν τον δρόμο ώστε να φτάσουμε στο σημείο της προσωπικής μας συναντήσεως μαζί Του». Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει στο μυστήριο της Ιεροσύνης και ιδιαιτέρως στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο που τον δέχτηκε και τον περιέβαλε με πατρική αγάπη.  

Διαβάστε ακόμα