Χριστουγεννιάτικη Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Χειροτονίες στην Κόρινθο

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εορτάστηκε κι εφέτος η Γέννηση του Σωτήρος Χριστού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. 

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβαν χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, Διδάκτορος Μαθηματικού, καταγομένου εκ Βασιλικού Κορινθίας, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και ακολούθως ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε, τη σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, την εις Διάκονον Χειροτονία του εγγάμου κ. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καταγομένου εκ Κορίνθου.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ανέγνωσε με την αρμόζουσα στην ημέρα κατάνυξη ο προϊστάμενος του Καθ. Ι. Ναού π. Παναγιώτης Μαυραγάνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, νουθέτησε πνευματικά τους νεοχειροτονηθέντες, ώστε να αναλάβουν προετοιμασμένοι τα δύσκολα ιερατικά καθήκοντά τους. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που διάγουμε, όπου κανείς πλέον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, που του αναλογούν, με αγαπημένη πλέον συνήθεια την μεταφορά των ευθυνών στην Εκκλησία και στους λειτουργούς της, που κατέληξε στις μέρες μας να αποτελεί τον «αποδιοπομπαίο τράγο» των κατευθυνόμενων φωνών και αντιδράσεων. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη έλλειψη Κληρικών στην Τοπική μας Εκκλησία γεγονός δυσάρεστο και δυσεπίλυτο και ολοκλήρωσε απευθύνοντας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα από Χριστό, υγεία και αγάπη!

Διαβάστε ακόμα