Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τίμησε τον Παναγιώτη Σαχτούρη

Διπλά χαρμόσυνη ήταν η ατμόσφαιρα το πρωί του Σαββάτου, 26 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο ένας λόγος ήταν η εις Διάκονον χειροτονία ενός ευσεβούς και αξίου νέου, του π. Αστερίου Ζουριάκα. Ο δεύτερος, η απονομή του παρασήμου του Τάγματος των Φιλοχρίστων σε ένα εξαίρετο μέλος της Ομογένειας και της Αυστραλιανής κοινωνίας, στον κ. Παναγιώτη Σαχτούρη.

Ο κ. Σαχτούρης τιμήθηκε με το επίσημο παράσημο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για το ήθος του, για την αφοσίωσή του στις παραδόσεις και τα ιδεώδη του Γένους και για την πολυετή και διαρκή συμπαράστασή του στην τοπική Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος έκανε λόγο για έναν πιστό και ευλαβή άνθρωπο, που με την παρουσία και με τις πράξεις του τιμά όλα όσα διδάχθηκε από τους προγόνους του, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και πάνω από όλα την πίστη, ενώ, επιπροσθέτως, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος και η οικογένειά του, εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν ενεργά το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

“Απονέμοντας σήμερα το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων στον κ. Σαχτούρη, αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω για ό,τι έχει κάνει και να του ευχηθώ ο Θεός να του δίδει πολλή δύναμη και πολλά χρόνια, με υγεία και με χαρές πνευματικές και οικογενειακές, για να συνεχίσει αυτόν τον όμορφο δρόμο που έχει ξεκινήσει, για να συνεχίσει αυτήν την αξιέπαινη παρουσία αγάπης και προσφοράς, τόσο προς την Αρχιεπισκοπή, όσο και προς την κοινωνία μας ευρύτερα”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο τέλος, κληρικοί και πιστοί αναφώνησαν “Άξιος” μαζί με τον Σεβασμιώτατο, επιβεβαιώνοντας τη γενική αναγνώριση της προσφοράς και της αξιοσύνης του τιμηθέντος κ. Παναγιώτη Σαχτούρη.

Διαβάστε ακόμα