Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι. Μητρόπολη Θηβών

Tο πρωί  της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχε συγκεκριμένος αριθμός πιστών, λόγω των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους ευσεβείς Χριστιανούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά και ο ενανθρωπήσας Θεός να χαρίζει ειρήνη και αγάπη στις καρδιές μας, τις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να ανοίξουμε για να γεννηθεί μέσα τους ο Χριστός. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι στα μέχρι χθες άδεια καθίσματα του Ναού είδε να στέκονται πάλι οι πιστοί, και ευχήθηκε  να εξέλθουμε σύντομα από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες δύσκολες μέρες. Ο Σεβασμιώτατος με τον ήρεμο και συνετό του λόγο παρότρυνε όλους να δείξουν υπομονή και πίστη στο Θεό για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, ενώ τόνισε ότι η προσευχή μας θα πρέπει να είναι εντατικότερη για όλους εκείνους που δοκιμάζονται από την ασθένεια.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό την Εσπερινή Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία.

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης υγειονομικής κατάστασης της χώρας και του περιορισμένου αριθμού πιστών που επιτρέπεται στις Ακολουθίες, και για να μπορέσουν να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ανήμερα των Χριστουγέννων τελέστηκε και δεύτερη Θεία Λειτουργία.

Επίσης, σε όλους τους Ναούς της Λιβαδειάς, της Θήβας και των κωμοπόλεων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας εκτός από την πρωϊνή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε και δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία.

Διαβάστε ακόμα