Κυριακή προ των Χριστουγέννων στην Ι. Μητρόπολη Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, Κυριακή προ της του Χριστού Γεννήσεως, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τον Διάκονό του.

Ομιλώντας προς τους πιστούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία, μεταδιδόμενη απ’ ευθείας από τον περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «Syros tv1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο μέγιστης και κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονός της κατά σάρκα Γεννήσεως του Ιησού Χριστού, που χώρισε την ιστορία στην πριν και μετά Χριστόν και την κτίση στην παλαιά και την, κατά τον Απόστολο Παύλο, καινή κτίση, και κάλεσε τους πιστούς να ανοίξουν τη θύρα της καρδιάς τους στον Κύριο, ο Οποίος την χτυπά υπομονετικά, χωρίς να την παραβιάζει, σεβόμενος το αυτεξούσιό τους, για να βιώσουν σε όλη της την πληρότητα τη χαρά και την ειρήνη, που εκόμισε με τη Γέννησή Του, ώστε και ο κόσμος να ειρηνεύσει, επαληθεύοντας τον Αγγελικό Ύμνο.

Κάλεσε, επίσης, τους πιστούς να προσέλθουν τα Χριστούγεννα στους Ναούς τηρώντας προσεκτικά τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας, προσφέροντας ως δώρο στον νεογέννητο Κύριο τις προσευχές τους για ταχεία ανάρρωση των ασθενούντων, ενίσχυση των ιατρών και νοσηλευτών, που αγωνίζονται για τη διαφύλαξη και αποκατάσταση της υγείας και τη, συν Θεώ, εξουδετέρωση της βροτολοιγού πανδημίας.

Τέλος ευχήθηκε στον ιερό Κλήρο, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, στους εκπροσώπους των Πολιτικών, Δικαστικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους Εκπαιδευτικούς και μαθητές, στους εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, να εορτάσουν την επιούσα εορτή των Χριστουγέννων με ειρήνη, ασφάλεια, χαρά και υγεία.

Διαβάστε ακόμα