Ο Μητροπολίτης Λαρίσης καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος

Τη λύπη του για τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καταδικάζοντας αυτή την ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Μετά την γνωστοποίηση της βεβήλωσης του Μνημείου Θυμάτων Ολοκαυτώματος και του κτιρίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας από άγνωστο ακτιβιστή ντυμένο στα μαύρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος εκφράζει την λύπη του για το απαράδεκτο συμβάν και καταδικάζει τόσο αυτήν όσο και κάθε μορφής ενέργειες που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα και επιδιώκουν την αντιπαράθεση μεταξύ Θρησκειών.

Ειδικά στη Λάρισα, η μακραίωνη συμπόρευση και αλληλεγγύη Ορθοδόξων και Ισραηλιτών σε καιρούς ειρήνης και στις κοινές ιστορικές περιπέτειες, μάλιστα δε κατά την γερμανική κατοχή οπότε με διάφορους τρόπους ο πληθυσμός της περιοχής μας έσπευσε να προστατεύσει και να βοηθήσει τους συμπολίτες μας Ισραηλίτες, έχουν χαλκεύσει ακατάλυτους δεσμούς, τους οποίους δεν μπορεί να διασαλεύσει η μεμονωμένη ενέργεια ενός άγνωστου στην πόλη μας και οπωσδήποτε άσχετου με την τοπική μας Εκκλησία.

Προσευχόμαστε να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι με τέτοια περιστατικά βεβήλωσης και ιεροσυλίας, αναιρείται το μήνυμα του Ευαγγελίου της αγάπης και η ειρήνη του Θεού στη γη.”

onlarissa.gr

Διαβάστε ακόμα