Ο Μητροπολίτης Μαντινείας μπροστάρης στη συγκομιδή της ελιάς

Λεωνίδιο Αρκαδίας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Στην έδρα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, όχι για να ασκήσει τα ποιμαντικά του καθήκοντα, αλλά για να βοηθήσει στη συγκομιδή της ελιάς από εκκλησιαστικούς ελαιώνες.

Ο Σεβασμιώτατος με την βοήθεια κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως πρωτοστάτησε στο μάζεμα του ευλογημένου καρπού της ελιάς, το λάδι της οποίας θα διατεθεί για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Αλέξανδρος ακμαίος και με ιδιαίτερο ζήλο έδειξε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη αγάπη του για την φύση και τις αγροτικές εργασίες.

Σε δήλωσή του στο Arxon.gr ανέφερε ότι το ελαιόλαδο πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητές του στον άνθρωπο, κατέχει ιδιαίτερη θέση στη λατρεία της εκκλησίας, όπως στο Άγιο Χρίσμα και στο Ευχέλαιο, καθώς και ότι αποτελεί την πρώτη ύλη στο άναμμα του καντηλιού. Συνάμα, ανέφερε ότι το παραγόμενο λάδι θα διατεθεί μέσω του φιλανθρωπικού προγράμματος “Το Καλάθι του πτωχού αδελφού” της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Arxon.gr κάλυψε ειδησεογραφικά την θεάρεστη εργασία συγκομιδής της ελιάς από τους ελαιώνες της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Διαβάστε ακόμα