Ο πιστός Χριστιανός δεν κλείνει θέση στο Ναό…!

Του Ιωάννου Π. Μπουγά, Θεολόγου στο Arxon.gr

   Στα μέτρα για προστασία από την μετάδοση του SARS-CoV-2 στους ιερούς ναούς της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, συμπεριλαμβάνεται και συγκεκριμένος αριθμός πιστών 25 ή και 50, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις Θείες Λειτουργίες κατά την εορτή των Χριστουγέννων και κατά τις άλλες μεγάλες εορτές του Δωδεκαημέρου 2020.

   Δεν ήρθαν ακόμη τα Χριστούγεννα και πολλοί λεγόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί, εμφορούμενοι από ιδεοληπτική θρησκευτικότητα και θέλοντας να ενισχύσουν την μεταφυσική τους πεποίθηση, άρχισαν να τηλεφωνούν στους ιερούς ναούς για να κλείσουν θέση στην Λειτουργία η για να κοινωνήσουν κρυφά, όταν δεν τελείται η Θεία Λειτουργία, αφού ο ιερεύς μετά από συνεννόηση έχει «κρατήσει» την Θεία κοινωνία. Ηγούμενοι τηλεφωνούν σε δικούς τους ανθρώπους, προφανώς όσους βλέπουν ως χρηματοδότες, για να ανοίξουν κρυφά τη Μονή, προκειμένου να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.

   Όλα τα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτυώσεως επιστρατεύτηκαν για να κλειστεί μία θέση στο ναό για την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων από «καλούς χριστιανούς», που θεωρούν την Θεία Λειτουργία ως θέαμα, ως κάτι μαγικό και ως κάτι που θα τους εξασφαλίσει ψυχολογική ηρεμία. Σε αυτήν την διαστροφική εκκοσμίκευση συμμετέχουν και γκουρού φωτισμένοι κληρικοί, περιφερόμενοι επαγγελματίες μοναχοί και μοναχές, που θεωρούν το μοναχικό ένδυμα ως μέσον βιοπορισμού. Όλοι οι ανωτέρω δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί απλά φέρουν το όνομα και μάλιστα το όνομα του χριστιανού το ατιμάζουν.

   Ο πιστός χριστιανός δεν συμμετέχει σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και πράξεις αλλά παραχωρεί την θέση του στον αδελφό του, για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία. Επιδιώκει με την απομάκρυνσή του από την Θεία Λειτουργία την παρουσία του άλλου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη αγάπη του.

   Ο πιστός χριστιανός δεν κλείνει θέση στον ναό δεν δημιουργεί προβλήματα στον Λειτουργό και με την μη παρουσία του στο ναό διευκολύνει την παρουσία των αδελφών του, Ο Χριστιανός αφήνει τη θέση του στον αδελφό του. Αυτή είναι η θυσιαστική χριστιανική αγάπη.

   Ο Χριστός, Αυτός προσκαλεί στο τραπέζι της Θείας Ευχαριστίας και Αυτός είναι που έδωσε τον εαυτό του για τη σωτηρία του ανθρώπου παραχωρώντας στους ανθρώπους θέση στην Βασιλεία Του. Οι αληθινοί πιστοί του Χριστού, μιμούμενοι Αυτόν, παραχωρούν την θέση τους στον αδελφό τους για την συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων 2020 και δεν ζουν πλέον αυτοί αλλά ζει σε αυτούς ο Χριστός.

Διαβάστε ακόμα