Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 4/12 με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στην Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

Ο Υπουργός έλαβε ενδελεχή ενημέρωση από τον Μακαριότατο σχετικά με το έργο, την προσφορά και τις ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την Αφρική.

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της Μητέρας Πατρίδας στον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που κρατά ζωντανή την παρουσία της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις της Ελλάδος με την Αίγυπτο.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και των Μνημείων των Πατριαρχών, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με συναντήσεις που είχε με στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αίγυπτο, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο θα παρακολουθήσει την κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδος – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρείας.

Εκτός από τμήματα των ελληνικών και των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, θα συμμετάσχουν αεροναυτικές δυνάμεις και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων από την Κύπρο, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

kavalapost.gr

Διαβάστε ακόμα