Συμμετοχή στο Open Day της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ

Εντυπωσιακή ανταπόκριση γνώρισε η φετινή Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας (Open Day), την οποία διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, στο Σύδνεϋ, το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου.

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα σπουδών της Θεολογικής Σχολής, καθώς και να κατανοήσουν τη σημασία της μελέτης της θεολογίας και τον αντίκτυπό της στην καθημερινή μας ζωή, είχαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι που συμμετείχαν με τη φυσική τους παρουσία στην αίθουσα τελετών της Σχολής, καθώς και πάνω από εκατό άτομα, τα οποία συνδέθηκαν μέσω της εφαρμογής Zoom, από το διαδίκτυο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος με την ομιλία του κατέδειξε την άμεση διασύνδεση της θεολογίας με την αγάπη προς τον Χριστό. “Η θεολογία δε μαθαίνεται μόνο, αλλά βιώνεται και, πολύ περισσότερο, αγαπιέται”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος, υπενθυμίζοντας ότι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και Θεολόγο, ο στενός αυτός δεσμός μεταξύ “αγάπης” και “θεολογίας” είναι αυτονόητος. Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, σε έναν από τους ύμνους που ψάλλεται κατά την εορτή του Αγίου – και, συγκεκριμένα, στο Δοξαστικόν του Εσπερινού – ακούγεται η φράση: “πλήρης ὢν τῆς ἀγάπης, πλήρης γέγονε καὶ τῆς θεολογίας”.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, και ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον ρόλο και την αξία της θεολογίας.

Ο Καθηγητής και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Φίλιππος Καρυατλής, εκφώνησε μία εμπνευσμένη ομιλία με θέμα: «Η μεταμορφωτική δύναμη της θεολογίας», και οι σπουδαστές Ελένη Μαυρολέφτερου και Νικόλαος Χαρίδημος μοιράστηκαν με το κοινό τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη φοίτησή τους στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου.

Επίσης, ο γραμματέας της Σχολής, κ. Αναστάσιος Καλογεράκης, παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν βίντεο, επιμελημένα από τον π. Ειρηναίο Τριάντη, υπεύθυνο Πληροφορικής της Σχολής, μέσω των οποίων μέλη του διδακτικού προσωπικού, όπως η Δρ Margaret Beirne, η κ. Σοφία Θεοδωράτου, ο π. Αναστάσιος Μποζίκης και ο Δρ Μάριος Μπάγκος, περιέγραψαν εν συντομία τα γνωστικά τους αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο π. Αναστάσιος Μποζίκης, Λέκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου. Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, (είτε δια ζώσης, είτε συνδεδεμένοι από το διαδίκτυο) ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία της Χριστιανικής Ένωσης Ελλήνων Νέων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. κ. Μακάριος προσέφερε ως δώρο σε όλους τους παρευρισκόμενους από ένα βιβλίο για τον Μέγα Βασίλειο, με τίτλο “Προς τους Νέους”, το οποίο έχει εκδώσει ο Εκδοτικός Οίκος “St Andrew’s Orthodox Press” της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Διαβάστε ακόμα