Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και Ιεροπρέπεια και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την καταπολέμηση της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, και Νεοχωρίου, το όνομα του οποίου φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, όπου άγει και τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του αναφερόμενος στην μνήμη των τριών Αγίων που σήμερα τιμά η Εκκλησία μας, υπογράμμισε πως «η Εκκλησία είναι μήτρα που τεχνουργεί Αγίους. Το έργο και ο σκοπός της είναι ακριβώς αυτό», συμπληρώνοντας πως οι τρεις αυτοί Άγιοι είναι «πρόσωπα από διαφορετικές εποχές, ιστορικές περιόδους, φυλές, γλώσσες, λαούς και Έθνη, πρόσωπα όμως ενωμένα με τον Χριστό» που «εξαγγέλλουν το καινούριο που περιμένει ο κόσμος μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας… εξαγγέλλουν το μήνυμα της Αναστάσεως», αφού ο θάνατος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπάρχει αλλά καταργήθηκε δια του θανάτου του Κυρίου μας Ιησού που συνέτριψε τον θάνατο.

«Σε αυτή την δύσκολη στιγμή οι τρεις μεγάλοι και φωτοφόροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, προβάλλουν την λύση του προβλήματός μας: να επιστρέψουμε όλοι στον Κύριο», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός  του ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «ικετεύουμε τον Κύριό μας… να μας λυτρώσει από αυτή την πανδημία και τον φόβο και τον τρόμο και την οδύνη του θανάτου. Να μας δώσει σθένος και δύναμη, ευψυχία και γενναιότητα».

Απευθυνόμενος προς όλους όσοι ήταν εκείνη την ώρα συντονισμένοι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό τα Πειραϊκής Εκκλησίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς όλους τους αδελφούς στα μέλη του Σώματος του Χριστού, στους αδελφούς που διακονούν στην κατά Πειραιά Εκκλησία, σε εκείνους οι οποίοι μέρα και νύχτα προσφέρουν την πνευματική τους και υλική τους συμβολή για να υπάρχει αυτό το έργο της Χάριτος και να εξακοντίζει σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως το μήνυμα της σωτηρίας»

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τους ακροατές της Πειραϊκής Εκκλησίας οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε «συνδράμουν αυτό το έργο μετά πολύς επιγνώσεως και αγάπης».

Στο τέλος της αναιμάκτου θυσίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους μακαριστούς Πρωθιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, μακαριστούς Αρχιεπισκόπους Σεραφείμ και Χριστόδουλο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα