Η Εορτή των Θεοφανείων στην Ερέτρια

Με λαμπρότητα  και  την τήρηση  των υγειονομικών διατάξεων και της ιεράς συνόδου εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια όπου φέτος την κυριώνυμο ημέρα της εορτής την 6η Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ Θεοφάνους Παπαγεωργίου με την συμμετοχή εκ του αναλογίου των ιεροψαλτών του ιερού ναού.

Εν συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας λόγω ισχύουσων υγειονομικών διατάξεων εντός του ιερού ναού τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων απο τον εφημέριο του ιερού ναού π. Θεοφάνη ο οποίος ευχήθηκε εόρτια  προς όλους τους απανταχού πιστούς.
Ακολούθως μετά το πέρας της όλης λατρευτικής ακολουθίας στα πλαίσια της ατομικής προσευχής οι πιστοί προσήλθαν στον ιερό ναό όπου προμηθεύτηκαν μερίμνη του εφημερίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου τον αγιασμό προς ευλογία και ενίσχυση πνευματική της λαμπροφόρου ημέρας της δεσποτικής εορτής η οποία αποτελεί εμφανές σημείο με την κάθοδο και παρουσία του Αγίου Πνεύματος κατα την ώρα της βαπτίσεως του Επιφανέντος Χριστού. 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα