Λινού: “Να λειτουργήσουν τάξεις στις εκκλησίες για την ασφάλεια των μαθητών”

Ενώ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν τους μαθητές από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στο Real FM ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Η κα Λινού πρότεινε να λειτουργήσουν τάξεις ακόμη και σε εκκλησίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται σε μικρές τάξεις με πολλούς μαθητές. Mάλιστα όπως ανέφερε μπορεί η πρότασή της να προκαλέσει αντιδράσεις στους ανθρώπους που έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά όπως τόνισε “Δεν γίνεται αλλιώς. Με αυτή τη λύση θα γλιτώσουμε πολλά παιδιά από τον ιό αν ανοίξουμε τις Εκκλησίες και σε μεγάλες αποστάσεις μπουν οι μαθητές και κάνουν μαθήματα οι τάξεις”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιδημιολόγος τονίζει την ανάγκη η πολιτεία να μεγαλύτερους χώρους για μαθητικές αίθουσες δεδομένου ότι είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών σε μικρές αίθουσες.

Την ίδια ακριβώς πρόταση είχε διατυπώσει και στα μέσα Σεπτέμβρη σε δηλώσεις της στο documentonews.gr λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “«είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός παιδιών σε μικρές αίθουσες .Αν είχαμε τον ίδιο αριθμό παιδιών σε μεγάλες αίθουσες ίσως δεν θα είχαμε πρόβλημα γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να αξιοποιηθούν χώροι που δεν χρησιμοποιούνται. Εγώ θα έβαζα τάξεις ακόμα και στις εκκλησίες αν είχε σύμφωνη γνώμη η Σύνοδος» και εξηγεί «άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα κλουβί και άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα πολύ ωραίο χώρο».

infokids.gr

Διαβάστε ακόμα