Μνημόσυνο διατελεσάντων Αρχιερέων της Ι. Μ. Μαντινείας

Ιερό Μνημόσυνο τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2020, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Του Όρθρου και της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην Παρακαταθήκη που λαμβάνει ο Πρεσβύτερος κατά την χειροτονία του, την οποία οφείλει να διαφυλάττει έως την Δευτέρα Παρουσία. Η Εκκλησία αποτελείται από την στρατευομένη και την θριαμβέυουσα Εκκλησία, τάξεις οι οποίες έχουν απόλυτη σχέση επικοινωνίας μεταξύ τους. Οι μεν κεκοιμημένοι παρακαλούν το Θεό να δείξει έλεος προς τους ζώντες, ενώ οι ζώντες ικετεύουν το Θεό για την ανάπαυση των κεκοιμημένων με τα Ιερά Μνημόσυνα. τόνιε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους μακαριστούς προκατόχους Μητροπολίτες μακαρίζοντας και αποζητώντας τις ευχές τους.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε το καθιερωμένο κατ΄ έτος Ιερό Μνημόσυνο των Αρχιερέων, αλλά και των ευεργετών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμα