Βελόπουλος: “Λάθος του Οικ. Πατριάρχη η Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας”

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ευθύνη στην ελληνική πλευρά που «είχε αποκοπεί η γέφυρα» με τη Ρωσία, καταλόγισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας στη συζήτηση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι με αποφάσεις της η Ελλάδα «μπήκε στο μάτι της Ρωσίας». 

Χαρακτήρισε «λάθος του Πατριάρχη» την απόφαση να δοθεί στη σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας ο τόμος αυτοκεφαλίας. Όπως είπε, δεν χρειαζόταν ο Πατριάρχης να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, θα μπορούσε να γίνει μία Οικουμενική Σύνοδος και να εξεταστεί εκεί το ζήτημα.

Αναγνώρισε ότι γίνονται προσπάθειες από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να αποκαταστήσει τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας. 

Μάλιστα, τόνισε ότι πρώτη η Ελλάδα «επιτέθηκε» στη Ρωσία με τις απελάσεις των διπλωματών, και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν προχωράμε σε απελάσεις, σηκώνουμε το τηλέφωνο και μιλάμε με τον άλλο ηγέτη».

Χαρακτήρισε λάθος το εμπάργκο σε ρωσικά προϊόντα που επέβαλε πρώτη η Ελλάδα και ζήτησε να γίνει προσπάθεια «για να έρθουμε πιο κοντά».

sputniknews.gr

Διαβάστε ακόμα