Απάντηση της Ι. Μ. Λέρου στον Δήμαρχο Καλύμνου για τα κρούσματα στο νησί

Με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104.6” και την επίρριψη ευθυνών στον Μητροπολίτη και στην Εκκλησία για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στην Κάλυμνο, ο πρωτοπρεσβύτερος. Π, Νικόλαος Καζαβούλης έδωσε απαντήσεις.

Ο  π. Νικόλαος Καζαβούλης που  αναπληρώνει τον Μητροπολίτη κκ Παίσιο που απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχοντας στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr και είπε:

Πιστεύω ότι αδίκως βάλλεται ο δεσπότης διότι στις 12 Φεβρουαρίου 2021 στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε  έλεγε για τη Λειτουργία των Ιερών ναών στην Κάλυμνο : «Λόγω των νέων  ισχυόντων μέτρων στην Κάλυμνο ,οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία μόνο του εφημερίου ,των Ιεροψαλτών και της νεωκόρου»

Και ο π. Νικόλαος συμπλήρωσε, μάλιστα είναι  πολύ ευαισθητοποιημένος ο Μητροπολίτης μας πάνω σε αυτό, διότι κάθε φορά μας απαγορεύει να βάζουμε πιστούς στη εκκλησία και αυτό είναι γεγονός.

Από τις 13-22 Φεβρουαρίου απαγορεύει να εκκλησιάζεται ο κόσμος, διότι κι εκείνος ως ευαισθητοποιημένος πολίτης που είναι ,προσπαθεί με το δικό του τρόπο να μειωθούν τα κρούσματα κλείνοντας τις εκκλησίες. Αυτό το έκανε πάντα .Και τον περασμένο Απρίλιο οι εκκλησίες ήταν κλειστές, Αν τώρα κάποιοι για το δικό τους λόγο έβαζαν μέσα ανθρώπους, δεν ευθύνεται ο δεσπότης, Αν έχει σταλεί το έγγραφο και κάποιοι ιερείς δεν το έχουν τηρήσει, δεν ευθύνεται εκείνος. Δεν μπορεί να κάνει τον Αστυνόμο σε κάθε εκκλησία. Είναι αλλουνού αρμοδιότητα. Και τα λέω αυτά, για πρέπει  να αποκαταστήσω την αλήθεια. 

Δείτε τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμα