Επέτειος Χειροτονίας του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2021, από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Ιεροκήρυκα και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σκλήφα, ως Μητροπολίτη της Αποστολικής και ιστορικής Μητροπόλεως των Πατρών.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανύψωσε τον κ. Χρυσόστομο σε Επίσκοπο, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τα χαρίσματά του ως κληρικού, την προσφορά του στο διοικητικό έργο της Εκκλησίας, την οποία και υπηρέτησε από το αξίωμα του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, αλλά και για την υική αφοσίωσή του στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Για τα δεκαέξι χρόνια Αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς στον πατραϊκό λαό, θα μπορούσε κανείς να πει και να γράψει πολλά…

Ένας άξιος Ιεράρχης μα πάνω απ΄όλα ένας πραγματικός ποιμένας με βαθιά πίστη, αγάπη στο συνάνθρωπο, ταπείνωση, φιλακόλουθος και φιλομόναχος. Καθημερινώς ακούραστα και αγόγγυστα επιτελεί ένα πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο, δίνοντας διαρκείς μάχες για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Επίσκοπος με θεολογικό, πατριωτικό και ελεύθερο λόγο, αλλά και με όραμα και προτάσεις για το μέλλον της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σήμερα, με ένα σεμνό και λιτό τρόπο εόρτασε την επέτειο Χειροτονίας του σε Επίσκοπο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Δέσποτα έτη πολλά με υγεία, καρποφόρα και δημιουργικά!

Διαβάστε ακόμα