Επιμόρφωση κληρικών και στελεχών της Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Στα πλαίσια της δια βίου κατάρτισης του ιερού κλήρου και των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει για τους μήνες  Φεβρουάριο και Μάρτιο ε.ε., δύο Επιμορφωτικά Σεμινάρια, μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα· την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ε.έ., ξεκίνησε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Η Ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», το οποίο απευθύνεται σε κληρικούς, με πρώτο ομιλητή τον Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Γκίκα, Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και την επομένη, Τρίτη 9 του ιδίου μηνός, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα· «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας», που απευθύνεται σε λαϊκά στελέχη της Μητροπόλεως, με πρώτο ομιλητή τον Πρωτοπρεσβ. Χριστοφόρο Χρόνη, διδάσκοντα στην Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Συντονιστής και υπεύθυνος αμφοτέρων των Σεμιναρίων εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος στην εναρκτήρια παρέμβασή του, επικαλούμενος τον λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο «τήν   διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄ Τιμ. 4,5) επεσήμανε την αναγκαιότητα της δια βίου μάθησης και κατάρτισης των στελεχών της Εκκλησίας αλλά και της μεταξύ τους επικοινωνίας, κάτι το οποίο έχουν στερηθεί λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την ανύστακτη φροντίδα του για την επιμόρφωση και ενημέρωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, ιδιαιτέρως δε των ακριτικών, επί θεμάτων συγχρόνου προβληματισμού, και τέλος συνεχάρη τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Ι.Π.Ε Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη και όλους τους συνεργάτες του Ιδρύματος για την πολύτιμη συνδρομή τους για την επιτυχία του Προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα