Εξόδιος Ακολουθία του Ιερέως Κωνσταντίνου Νικολάου στη Θήβα

Με αισθήματα πενθηφόρου  λύπης  και συγκινήσεως  βάση  των προβλεπόμενων υγειονομκών  διατάξεων το Σαββάτο 20 Φεβρουαρίου 2020 τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του πολυαγαπητού  σε όλους στην Θήβα και πλέον μακαριστού Πρωτοπρ Κωνσταντίνου Νικολάου στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων  Θηβών όπου ιεράτευσε αόκνως επί πολλά συναπτά έτη προσφέροντας την πνευματική εργασία και διακονία του στην ενορία με την αγάπη και την εκτίμηση των ενοριτών   δια της επιγείου λειτουργικής παρουσίας του στην αναίμακτο θυσία στο επίγειο θυσιαστήριο και εν συνεχεία μετά της μακαρίας οδού οδεύσας  στο επουράνιο θυσιαστήριο ως άνω λειτουργός του.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε βάση των διατεταγμένων υγειονομικών διατάξεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος ομίλησε για τον π. Κωνσταντίνο  με  πατρικούς και παρήγορους πνευματικούς λόγους προς τους οικείους  συγγενείς του.
Ακολούθως ομίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών Πρωτοπρ Γεώργιος Τουλουμάκος για το βιογραφικό του π. Κωνσταντίνου.
Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο εφημεριος του ιερού ναού Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφας.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο πλαισίωσαν  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών Πρωτοπρ Γεώργιος Τουλουμάκος  ιερείς και διακονοι απο την Θήβα και ο εφημέριος του ιερού ναού Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφας  παρισταμένων των οικείων συγγενών του μεταστάντος π. Κωνσταντίνου.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας το σκήνος του π. Κωνσταντίνου οδικώς μεταφέρθηκε στην γενέτειρα του την Τανάγρα και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου όπου γαλουχήθηκε απο των παιδικών του  χρόνων    με την συμμετοχή του στις ιερές ακολουθίες με τον εφημέριο και πνευματικό του και πλεον μακαριστό π. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και με την χάρη του Αγίου Αντωνίου τον οποίον και τιμούσε ευλαβώς και συμμετείχε  με την λειτουργική παρουσία του κάθε χρόνο κατά την ημέρα της εορτής.

Με την άφιξη του σκήνους του π. Κωνσταντίνου στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου προηγήθηκε ιερό τρισάγιο απο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δερβενοχωρίων και Τανάγρας π. Γεώργιο Μανωλόπουλο εφημέριο Αγίου Θωμά τον εφημέριο  του ιερού ναού Οικονόμο Ηλία Τυλιγάδα τον π. Αθανάσιο Ραπτοδήμο εφημέριο ενορίας  Σκούρτων τον Πανοσ Αρχιμ Δανιηλ Στέφα εφημέριο Ιερού Ναού Αγίων Θεοδωρων  των ιεροψαλτών και των συμμετεχόντων πιστών  της ενορίας οι οποίοι προσήλθαν με τάξη και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων   για του εναποθέσουν το ύστατο χαίρε  με τους οποίους συνδέθηκε και αγαπήθηκε με πνευματικούς δεσμούς ο π. Κωνσταντίνος.

Παρών έδωσαν ο αξιότιμος Διοικητής του  Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχος Πυροβολικού κ. Δημήτριος Σκουφίδης τιμώντας αξίως τον π. Κωνσταντίνο για την πολύτιμη  λειτουργική προσφορά του στις  λειτουργικές μέριμνες των  αναγκών του στρατοπέδου καθώς επίσης παρέστη  και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας κ. Αντώνιος Μπελεγράτης.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο  της Τανάγρας.
Φωτογραφίες Αθανάσιος Παπαδάκης Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε ακόμα