Εξόδιος Ακολουθία του Ιερομονάχου Παρθενίου Κασκούτα

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στον Ι. Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου όπου και ετέλεσαν, πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου, την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερομονάχου κυρού Παρθενίου (κατά κόσμον Παναγιώτου) Κασκούτα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξανθοχωρίου Κορινθίας.

Τον Επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα και στο έργο του Ιερέως, που δεν είναι άλλο από το να κηρύσσει στον κόσμο την παρουσία του Θεού και να μεταδίδει τις δωρεές και την χάρη Του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίος έφυγε από την παρούσα ζωή σε ηλικία 60 ετών και με τραγικό θάνατο λόγω τροχαίου ατυχήματος, και στην διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία επί 14/ετία ως Κληρικός λειτουργών και διδάσκων, έχων σχετική ευχέρεια, τον λαό του Θεού. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 Στην συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και η συνοδεία τους κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου, στα άνω Τρίκαλα, όπου ετέλεσαν σύντομη δέηση και προσκύνησαν την Ι. Εικόνα και τα Άγια Λείψανα του Ιερομάρτυρος, που φυλάσσονται εκεί.     

Διαβάστε ακόμα