Η Καλαμάτα εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λιτότητα, αλλά και κατάνυξη η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε σήμερα, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Υπαπαντή.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κύρηγμά του αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημειολογία του γεγονότος της Υπαπαντής του Χριστού και στα διδάγματά του. “Η Συνάντηση της Θεομήτορος με τον Δίκαιο Συμεών αποτελεί αφορμή να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με το Θεό και τον συνάνθρωπο”, τόνισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε δε τους πιστούς να ενδυναμώσουν την πίστη τους και να σταθούν δίπλα στο συνάνθρωπο αγαπητικά και θυσιαστικά, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τέλος, ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη Υπαπαντή να χαρίζει υγεία και να σκέπει τον Μεσσηνιακό λαό, ενώ ευχαρίστησε τους παρισταμένους πιστούς, αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Από νωρίς το πρωί συνέρρεαν πιστοί από όλη την Μεσσηνία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να λάβουν την Χάρη της.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των Ακολουθιών τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας, με περιορισμένο αριθμό πιστών εντός του Ιερού Ναού, αλλά και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα