Η Πρέβεζα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Tηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας η Ιερά Μητρόπολη τίμησε τον Πολιούχο της Πρέβεζας Άγιο Χαράλαμπο.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαράλαμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους παραβρέθηκε μικρός αριθμός πιστών, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ το παρών έδωσαν ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή των μελών της ΛΕΚ.

Να σημειώσουμε πως η προσκύνηση πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Ναού όπου έχει τοποθετηθεί η Ιερά Εικόνα του Αγίου, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου αλλά και μανουάλι, όπου οι πιστοί μπορούν να ανάψουν το κερί τους, ενώ οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν το απόγευμα στις 17:30, όπου θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο.

atpreveza.gr

Διαβάστε ακόμα