Οι Σπέτσες εόρτασαν τους Νεομάρτυρές τους Ιωάννη, Σταμάτιο και Νικόλαο

Με λαμπρότητα και παρουσία του εξοχωτάτου Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, των αρχών της νήσου και πιστών, τελέστηκε σήμερα 3η Φεβρουαρίου 2021 εν Σπέτσαις στον περίλαμπρο Ι. Ναό των Νεομαρτύρων η Αρχιερατική Θ.Λειτουργία επί τη μνήμη των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Ιωάννου, Σταματίου και Νικολάου.

Ομίλησε εμπνευσμένα ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ και συνεχάρη δι’ όλα τα ανακαινιστικά έργα τον Αρχιμ.π . Γρηγόριο Νανακούδη, τον πολλά κοπιάσαντα δια την περάτωσιν των μέχρι τούδε έργων, αλλά και δια την συνέχειαν της ολοκληρώσεως των τοιχογραφιών του Ι.Ναού.

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας όπισθεν του Ιερού βήματος του Ι. Ναού ο Σεβασμιωτάτος, ο Εξοχ. Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος και ο Δήμαρχος Σπετσών κ.Π. Λυράκης ύψωσαν τις σημαίες της Ύδρας ,των Σπετσών και των Ψαρών σημαίνοντας την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών απο την Επανάσταση του 1821.Εν συνεχεία παρετέθη εόρτιο κέρασμα, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα