Σε αύξηση 150% των εξόδων κηδείας προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

Σε αύξηση 150% των εξόδων κηδείας προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τα γραφεία τελετών να δηλώνουν αιφνιδιασμένα

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών από την εν κρυπτώ απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να αυξήσει τις χρεώσεις της για την τέλεση της κηδείας, από τα 100 ευρώ, στα 250 ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που το εισέπραττε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά αυτή τη στιγμή η αύξηση είναι ιλιγγιώδης, ιδίως εάν σκεφτεί κανείς ότι οι θάνατοι έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

«Ήρθαν το πρωί και μας ενημέρωσαν οι νεωκόροι που είχαν σταλεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι η χρέωση για την τέλεση της κηδείας, από 100 ευρώ, πάει στα 250 ευρώ» εξηγεί στην ΑΥΓΗ ιδιοκτήτης γραφείου τελετών που είχε προγραμματισμένη κηδεία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. «Έπρεπε να ενημερώσω τους συγγενείς του εκλιπόντος για την αύξηση της χρέωσης» λέει σε τόνο απελπισίας, για να προσθέσει: «Οι άνθρωποι τα έδωσαν και τα εισέπραξαν κατευθείαν οι νεωκόροι της Αρχιεπισκοπής!». «Το πρόβλημα είναι ότι τα αυτά τα λεφτά πάνε στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεν συζητάμε εάν είναι φορολογημένα…» εξηγεί, προσθέτοντας ότι, ειδικά για το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του κοιμητηριακού ναού, γιατί αυτοί μισθοδοτούνται από τον Δήμο Αθηναίων!

Να σημειωθεί ότι επί χρόνια από τη χρέωση των 100 ευρώ, τα 70 ευρώ προορίζονταν για τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο και τα 30 ευρώ αποδίδονταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η αιφνιδιαστική αύξηση από τα 100 ευρώ στα 250 ευρώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ιερείς συνεχίζουν να λαμβάνουν 70 ευρώ αυξάνει κατά 180 ευρώ τις εισπράξεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

Σε άλλα κοιμητήρια που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η χρέωση, από 100 ευρώ, ανέβηκε στα 200 ευρώ. Και βέβαια, όπως πληροφορούμαστε, ακόμη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση μισθοδοσίας προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι!

avgi.gr

Διαβάστε ακόμα