Τα Φιλιατρά εόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

Με ευλάβεια, σ’ ένα πρωτόγνωρο εν μέσω πανδημικής κρίσης σκηνικό, η πόλη των Φιλιατρών εόρτασε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο.

Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυστοστόμου, παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε ο Αγιος Χαράλαμπος να χαρίζει υγεία και χαρά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ενώ ευχήθηκε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία για όλη την ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Αρκετοί πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να ασπασθούν την Θαυματουργό Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Νίκος Φρούσος, Αντώνης Βλάχος, Μαρία Παναγοπούλου και Δημήτρης Στριμπάκος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας Μερόπη Μυλωνά, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσαφαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αγγελής Κοροβίλας, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Σταματία Αλεξοπούλου, Γιάννης Κατσούλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών Διονύσιος Καραβίτης, η Διοικήτρια Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν.Μεσσηνίας Δημήτριος Λαμπρόπουλος καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 14 του μήνα θα τελεστεί η απόδοση της εορτής του αγίου μαζί με το μνημόσυνο των κτιτόρων του ναού και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκης δεν παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για λόγους υγείας.

Διαβάστε ακόμα