Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ι. Μ. Καλαβρύτων στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Τον τελευταίο καιρό στη λοιμική πανδημία του κορωνοϊού, που δοκιμάζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, προστέθηκαν και οι καταστροφικές συνέπειες του μεγάλου σεισμού, που έπληξε την Ελασσόνα και τη Λάρισα.

Πολλοί αδελφοί μας βρέθηκαν στον δρόμο, καθώς επλήγησαν σοβαρότατα οι οικίες τους και οι δημόσιες υποδομές, ενώ σημαντικές είναι και οι βλάβες, που προκλήθηκαν στο δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα, να στερούνται πόσιμου νερού.

Η Ιερά μας Μητρόπολη, δια του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ιερωνύμου, εκδηλώνοντας ενεργά τη συμπαράστασή της στους πληγέντες αδελφούς μας, απευθύνεται στην ευαισθησία αλλά και την αγάπη των πιστών, καλώντας τους να ανταποκριθούν στην έκκλησή της -όπως πάντοτε κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις- προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, δηλαδή ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες, γάλα κ.ά., καθώς και εμφιαλωμένα νερά, ώστε να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ας μην ξεχνάμε ότι κι εμείς έχουμε βιώσει τις δραματικές συνέπειες του καταστροφικού σεισμού κατά το 1995, ενώ το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούμαστε σχεδόν καθημερινά από τις δονήσεις του Εγκέλαδου, που ξαναφέρνουν στις μνήμες μας τη δική μας περιπέτεια αλλά και τους συνανθρώπους μας που χάσαμε τότε.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα πραγματοποιείται καθημερινά από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 έως και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρες 9:00 π.μ. με 1:00 μ.μ. ως εξής:

  1. για την περιοχή της Αιγιάλειας (Αίγιο, Ροδοδάφνη, Διακοπτό) στο ΚΕΛΑΡΙ της ΑΓΑΠΗΣ, οδός Π. Χαραλάμπους 10, με υπεύθυνο τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο,  Στυλιανό Καπράλο
  2. για την περιοχή Ακράτας και Αιγείρας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Κραθίου με υπεύθυνο τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο, Νικόλαο Μεντζελίδη και για την περιοχή των Καλαβρύτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου με υπεύθυνο τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο, Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.
Διαβάστε ακόμα