Διορθόδοξος Εσπερινός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Σύδνεϋ

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου, ο καθιερωμένος Διορθόδοξος Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Σερβικής, της Ρουμανικής και της Αντιοχιανής Εκκλησίας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας από την πόλη του Σύδνεϋ.

Ο Διορθόδοξος Εσπερινός της Κυριακής της Ορθοδοξίας αποτελεί μια Ακολουθία Εσπερινή, κατά την οποία οι Ορθόδοξοι πιστοί του Σύδνεϋ διατρανώνουν από κοινού την Ορθόδοξη πίστη τους και λιτανεύουν τις Ιερές Εικόνες, σε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της Αναστηλώσεώς τους. Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων έγινε φέτος εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια αναγνώσθηκε σε διάφορες γλώσσες των Ορθοδόξων η σχετική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, διαβιβάζοντας καταρχάς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ευχόμενος να αποτελεί σταθμό στη ζωή όλων των πιστών και παροτρύνοντας “να είμαστε υπερήφανοι για την Ορθοδοξία μας, να κρατήσουμε όσα μας παρέδωσαν οι Πατέρες και να τα μεταβιβάσουμε στις νεότερες γενιές”. “Η Ορθοδοξία δεν είναι θεωρία, είναι ένα βίωμα και πρέπει να τη ζει κανείς με την καρδιά του”, επισήμανε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σεβαστείας, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλό πνευματικό αγώνα κατά το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Διαβάστε ακόμα