Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την εκδημία του Πρωτοπρ. Ιωάννη Καραλή

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Καραλή, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού  Αγίου Παντελεήμoνος Ιλισσού. 

Ο μακαριστός γεννήθηκε στα Κρέστενα Ηλείας στις 10 Μαΐου 1930.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1957 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού Δαμασκηνού , ενώ Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε την 20η Δεκεμβρίου 1959 υπό του ιδίου τότε ως Μητροπολίτου Δημητριάδος.  Από τον Οκτώβριο του 1974  έως τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και  συνταξιοδοτήθηκε,  υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος  Ιλισσού ως Ιερατικός Προϊστάμενος. 

Υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους ανθρώπων, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς και Μοναχούς. Στις 23/11/2010 του απονεμήθηκε ο Σταυρός του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, για την πολυσχιδή προσφορά του, καθώς και για την παραχώρηση, κατόπιν εισηγήσεώς του, κτιρίων προς χρήση των κεντρικών γραφείων της Μ.Κ.Ο «Αποστολή».

O μακαριστός εκοιμήθη τη Δευτέρα 15η Μαρτίου 2021 το απόγευμα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την  Τετάρτη 17ηΜαρτίου και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Ποιμενάρχη μας Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.


Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαβάστε ακόμα